Viikonloppu matka Jyväskylään

fotor_WP_20141005_11_11_59_Pro

fotor_WP_20141005_11_33_08_Pro

Olin jo jonkin aikaa suunnitellut kisaviikonloppua Jyväskylään. Ja kun en saanut ketään kaveriksi kisamatkalle, päätin että otan Lyytin mukaan Tahvon kaveriksi..Ja siitähän se ajatus sitten lähti.Viime keskiviikon treenit meni Lyytin osalta niin hyvin-olkoonkin että hyppäsi minirimoja. Ja olkoonkin,että ei meillä todellisuudessa ole mihinkään kiire, mutta kun en malttanut. Myönnän. Mun tavoite Lyytin osalta oli kisata ekat viralliset kisat vielä tämän vuoden puolella.Toisaalta halusin toteuttaa sen mahdollisimman pian, kun en oikein nähnyt syitä viivytelläkään. Halusin jokatapauksessa mittauttaa Lyytin nyt Jyväskylässä että sitten varmuudella tietää onko se medi vai maksi.Vaikka tiesin minä sen jo-Lyyti sai ryhtinsä niin nopeasti takaisin pennutuksen jälkeen ja kun lenkillä Tahvo ja Lyyti menee rinnakkain niin ne on melkein samankokoisia.

Startteja oli sekä lauantaina että sunnuntaina kaksi per kisaluokka-ei siis mitään hirveetä rääkkiä tiedossa.Ajattelin että ilmoan Lyytin nyt jo ekoihin kisoihinsa. Päätin jo etukäteen että katson sitten lauantaina vasta paikan päällä, startataanko vai ei. Se on sitten mun oma menetykseni jos en kisaakaan ja menetän ilmorahat.Lyyti oli viikonloppuna, niinkuin on ollut kokoajan muutenkin, oma reipas itsensä joten päätin lähteä kokeilemaan kisaamista.Lämppäalueella hyppyytin neljä kertaa 55cm rimoja.Ja niin me sitten lähdettiin.Eikä se oikein paremmin olisi voinut mennä. Ensimmäinen startti ja ensimmäinen LUVA. Molemmilla radoilla oli keinu,josta Lyyti ei tykkää yhtään, mutta niin vain meni sekin.Starttien välissä käytiin metsälenkillä ja Tahvo juoksutti Lyytiä ehkä liikaa. Se näkyi toisella radalla. Puhdas rata sekin,mutta hiukan yliaikaa..Lyyti ei ottanut yhtään häiriötä toisista koirista tai mistään, vaan keskittyi tekemiseen.

Sunnuntaina ei startattu Lyytin kanssa, ei sen takia että Lyyti olisi ollut väsynyt.Päinvastoin Lyyti veti kohti agilityhallia kovalla innolla, mutta kisat olisivat venähtäneet niin myöhään että pelkäsin etten jaksa ajaa takaisin Helsinkiin jos olen hallilla koko päivän. Eikä Lyytin kanssa pidä ahnehtia liikaa 🙂

Tahvon kanssa kisat meni sitten eri päin.Lauantai meni päin seiniä. En tiedä oliko koko päivän odottaminen liikaa Tahvolle.Kun illalla päästiin starttaamaan ekan kerran, oli kierrokset ainakin kohdillaan. Heti kun päästin Tahvosta irti, se karkasi lähdöstä joten heti ekalta esteeltä HYL, koska en vain ehtinyt ohjata. Jatkettiin rataa vielä vähän matkaa, mutta sitten lopetin kesken..siitä vain ei tullut mitään..
Toinen rata sitten sujuikin paremmin, Tahvo odotti lähdössä mutta RV 5 tuli keinun alastulo kontaktilta + hieman yliaikaa.

Sunnuntai olikin sitten Tahvon päivä. En ole varma, mutta ei ole ollut montaa kertaa aiemmin, että oltais onnistuttu heti ekassa startissa. Yleensä eka startti mene jännittämiseksi ja sekoiluksi..Mutta nyt saatiin ekalta radalta, hypäriltä 0. Tahvon sijoitus oli 6/42.Videoita Tahvon radoista ei edelleenkään ole. Lauantaina yritettiin kuvata mutta todettiin että se tuo vain huonoa onnea 🙂 Toinen rata meni myöskin puhtaasti läpi mutta aika oli ya 3.59.En tiedä mitä tapahtui, etenemä oli vain 3.36. Mutta sitä on kai turha jäädä suremaan. Ehkä hotelliviikonloppu, kisat peräkkäisinä päivinä ja Lyytin odottaminen kisoissa oli liikaa uutta ja ihmeellistä.

Mutta kaikenkaikkiaan viikonlopusta jäi tosi hyvä mieli. Tämän kaltaisia kisaretkiä voisi tehdä toistekin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s