Fiiliksissä

Ensimmäinen FitDog Agilitytiimin leiri takana.Hurja kokemus: paljon uutta ja opeteltavaa, väsymystä ja jännitystä. Mutta silti niin siistiä.
Perjantai-iltana oli info-tilaisuus ja Christina Forssellin henkisen valmentautumisen luento. Taidan lainata kirjastosta uudelleen Christinan kirjoittaman Huipulle-kirjan ja opiskella kotona leirien välissä. Mielikuvaharjoituksissa sisäinen kampittaja (itselläni pieni pyöreä piirretty piru oikealla olkapäällä) sai kyytiä.Sitä siirrettiin puolelta toiselle, mistä sen ääni kuului kaikista vähiten ja lopulta tallottiin jalkojen alle..Saatiin myös leirikavereista sparraajapari, jonka kanssa olisi jatkossa tarkoitus pitää yhteyttä ja käydä yhdessä asioita läpi. Odotan jatkoa innolla, mulla on näissä asioissa paljon parannettavaa.

Lauantai olikin sitten testipäivä. Mun aamu alkoi lihaskuntotestillä, jonka piti meidän fysiikkapuolesta vastaava Jerry Stenberg. Puolessa minuutissa kyykkyjä, selkälihaksia, vatsalihaksia ja punnerruksia niin paljon kuin ehtii ja pystyy. Ihan hyvin kai sekin testi meni. Tulokset mun osalta oli: Kyykky-ylös:27, selkälihas:28, vatsalihas:20, etunojapunnerrus: 20. Seuraavana päivänä kyllä tuntui ihan mukavasti tämäkin testi, vaikka luulin etten nyt ihan rapakunnossa olisikaan.
Seuraavana oli Niinun testi ja pujottelu. Testi meni niinkuin ajattelin. Ei varsinaista tarvetta päästä “klinikalle”. Tahvo ei ole kauhean itsenäinen, mutta ei sen tarvitsekaan kun pystyn ja ehdin sitä auttamaan sen mitä se apua ja tukea tarvitsee. Vauhtia voisi treenata lisää.Linkkinä osa meidän treenistä. Empulle kiitos kuvaamisesta ja seurasta koko päivän ajan! ❤
Jenna piti kontaktitestin. Tiesin sen jo etukäteen:sunnuntaina ollaan klinikalla. Kontakteihin voisi saada niin paljon enemmän vauhtia ja itsenäisyyttä. Joitain hyviä suorituksia saadaan kyllä aikaiseksi, mutta se on lähinnä "vahinko" kun haluaisin siitä nopeasta suorituksesta säännön. Keinu ja puomi tarvitsevat eniten treeniä. A-estettä ollaan jo vähän saatu treenattua nopeammaksi.
Orenius piti testin nimellä rytmitys. Testissä oli 29 esteen rata, joka tehtiin kahdessa pätkässä. Mua jännitti ihan kuin kisoissa.Vaikka vähän jo väsytti ja tuntui että pää ei ota mitään vastaan, saatiin jotenkin tosi hyvä flow päälle Tahvon kanssa. Se vaan sujui ja tuntui niin mukavalta menolta! Kaksi pätkää, kaksi puhdasta rataa(kaksi stiplua, jotka korjattiin helposti) ja elämäni unohtumattomin kommentti Oreniukselta:"Se oli täydellistä.Ei lisättävää". Kunkin testiin oli varattu 8 minuuttia per koirakko, mutta me ei ihan niin kauaa vanhennuttu Oreniuksen treeneissä.Ei ollut tarvetta. Tämän muistan.Pitkään.Liitteenä video meidän treenistä. 🙂
Päivän viimeisenä testinä oli Linnan Teemun pitämä "taidot"..sama ratapohja, monta eri rataa, väsymys, mikään ei painu mieleen, koutsin tahallisesti aiheuttama paine ja Saana on hyytelöä. Siis mistään ei tullut mitään.Unohdin ratoja, ohjasin huonosti..Ei kertakaikkiaan mitään selitettävää. En oikeastaan edes ymmärtänyt mitä tässä testissä katsottiin ennenkuin vasta sunnuntaina se aukesi mulle ja tajusin oikeasti olevani niin täysin oikeassa paikassa. Treffit siis sunnuntaina Teemun kanssa.

Lauantain jälkeen raahauduin vaan kotiin, purin laukut, kävin suihkussa ja painuin nukkumaan. Laitoin kännykkään äänet päälle niin että heräsin kun seuraavan päivän treeniaikataulut tuli postiin, katsoin ne että tiesin mihin aikaan olla missäkin ja jatkoin unia…Zzzz

Sunnuntaina treenit alkoi täsmätreeneillä lauantain tulosten perusteella. Me oltiin heti kärppänä klo 8 Jennan kontaktiklinikalla. Liitteenä videopätkä mitä tehtiin Tahvon kanssa. Jos en nyt kauheasti valehtele, niin Jenna laski että kontakteista saatiin yhden treenin aikana useita (8???) sekuntia pois..Siis vitsi mikä vauhti, päättäväisyys mennä ja keinukin tehtiin täysillä ihan päähän asti. Kotiintuomisina täsmäohjeet kotiläksyihin ja aikataulusuunnitelmia miten edetä. En malta odottaa, että Tahvo saa hetken levähtää ja toipua viikonlopusta ja sitten mennään..
Toisena klinikkana Teemun treenit. Saatiin taas mun kauhistukseksi samalle ratapohjalle 5 eri ratavaihtoehtoa..ei vaan niin painu tähän päähän..Opettelin ratoja tuskassa ja kun menen kentälle ekan kerran Teemu sanoo: "Saana hei. Ei me teidän kanssa tehdä ollenkaan tätä treeniä" Kiitos. Olisitko voinut sanoa aikaisemmin,että olisin välttynyt tältäkin paniikilta 🙂 Mun ja Tahvon treeni ja kotiläksy on: Lisää intoa esteiden suorittamiseen ja estevälien suorittamiseen.hetsausta, leikkien ja kovalla innolla korkeintaan kolme estettä: TÄYSILLÄ!Se on sitä mitä me tarvitaan:Lisää vauhtia.Ei sitä saa esteiden kohdalla vaan esteiden välissä..Teemu leikki ja hetsasi Tahvoa ja siinä välissä mä hävisin koirani 6-0.Opetus mulle:mun TÄYTYY olla innostavampi, kannustavampi.Mä en saa vaan väsyä siihen innostamiseen, muuten se into loppuu myös Tahvolta. Niin avartavaa ja niin opettavaista.
Teemu sanoi jotain siihen tapaan,että ei meillä ole ongelmaa ratasuorituksissa, mutta nyt haetaan se vauhti. Tahvo on kuulemma liian kiltti, siltä puuttuu jääräpäisyys.Nyt haetaan kaasua.
Kaikkein päällimmäisenä kuitenkin ajatus että oikeasti ne jutut mitä meidän Tahvon kanssa täytyy tehdä ja opetella on aika pieniä juttuja, joilla me saatiin nopeasti todella merkittäviä muutoksia nopeuteen..WAU!

Mutta en kyllä ihan ole tottunut tälläiseen luxuspalveluun: Teemu koski Tahvoon, Tahvo oli ilmeisesti eri mieltä saako siihen miehet koskea ja se ulvahti..ja mitä tapahtuu? Tahvo eläinlääkärin pakeille. Karoliina tutki Tahvon, kehui kuinka pitkät ja hyvät lihakset sillä on. Mutta totesi myös että Tahvo oli vain eri mieltä miesten lähentelystä 🙂 -Huippu-urheilijan palvelua sanon minä

Päivän päätöksenä juoksutesti: 300 metriä, 5 minuutin palautuminen ja uudelleen 300 metriä..Mun keskivertoaika kahdelta suoritukselta oli n.1min. Sitä täytyy saada paremmaksi, vaikka ei kai tuotakaan tarvitse hävetä. Ja vieläkin tuntuu jaloissa.

3 thoughts on “Fiiliksissä

  1. Mä meinasin kirjottaa täysin samoin kuin Mari 😀 !!! mut ihana on lukea/kuulla ja seurata teiän tekemistä! Ootte ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s