Käperryn peiton alle ja murjotan…

fotor_WP_20150416_18_48_34_ProViime aikoina onkin mennyt turhan hyvin ja nousujohteisesti. Ilmeisesti oli aikakin taas palauttaa jalat tukevasti maanpinnalle.
Käytiin sunnuntaina kisaamassa Kauhajoella Tahvon kanssa. Ensimmäiset tämän kevään ulkokisat, tuomarina Jari Helin. Pitkät radat, pitkät etäisyydet, Tahvolla hyvä vauhti. Kontaktit kaikki meni hienosti ja päästiin tekemään kisoissa niitä asioita,mitä ollaan lähiaikoina harjoiteltu. Kaikki meni upeasti kunnes: RENGAS. Kaikilla kolmella radalla rengas ja kaikilla kolmella radalla Tahvo ottaa virheen jos toisen renkaasta. Ekalla kerralla ei halua hypätä ollenkaan, taiteillaan siinä aikamme että saan Tahvon uudelleen renkaan eteen ja lopulta se hyppää sen, toisessa startissa hyppää kyllä renkaan mutta osuu siihen. Kolmannella yrittämällä on jo paineistunut niin paljon renkaasta että sen näkee ettei halua edes yrittää- hyppää kyllä, mutta rikkoo koko renkaan.
Oikeasti teki mieli itkeä, vaikka mitä sekään siinä tilanteessa olisi hyödyttänyt..Lisänä vielä toisen startin okseri, johon Tahvo ei keskittynyt ollenkaan. Jalat räpiköi ilmassa kuin pyryharakalla kun Tahvo yritti hypätä okserin yli – ja epäonnistui pahasti.
Just kun kaikissa treeneissä on sanottu,että mun täytyy katsoa koiraan. Ja sen teinkin. Nyt olisin todella toivonut että olisin katsonut jonnekin ihan muualle-en tosiaan olisi halunnut nähdä sitä.
Viikko sitten FitDog leirillä ei ollut mitään ongelmaa erikoisesteiden kanssa. Tämä kaikki tuli jotenkin aivan puskista.
Ehkä olen viime aikoina keskittynyt omatoimitreeneissä liikaa kontaktitreeniin ja unohtanut erikoisesteet kokonaan. Torstaina käytiin Jänesniemen Elinan treeneissä ja saatiin taas hyviä vinkkejä,miten valmistautua SM-kisoihin ja erikoisesteet oli osana sitä suunnitelmaa. Nyt mun täytyy taas palata askeleita taaksepäin ja aloittaa sekä okserin että renkaan harjoittelu ihan tarjoamisen kautta. Siitä on pian vuosi kun tuskailin Tahvon hyppyjä ja tuntui että etenkin okseri oli aivan toivoton. Olin kutakuinkin lopettamassa koko harrastamisen kun pelkäsin,että rikon vaan koiran tällä menolla. Elina tarjosi silloin apuaan ja tuli antamaan neuvojaan meidän kentälle kun oli muuten kouluttamassa Helsingissä. Ihana Elina ❤

Tämän treenin avulla me ollaan saatu niin paljon uskoa siihen,että Tahvokin pystyy hyppäämään oksereita. Ja nyt palataan tähän uudelleen. Opinpa taas, että Tahvon kohdalla on niin paljon pieniä palasia, joita täytyy pitää kasassa koko ajan. Mitään ei sovi unohtaa.
Tahvo on käynyt viimeksi vesijuoksemassa joulu/tammikuussa. Jos tämä on nyt merkki siitä, että sen treenin hyöty alkaa häipymään,niin täytyy ottaa vesijuoksutreenit uudelleen aikatauluihin.Nyt onkin tauon jälkeen pari aikaa varattuna.
Eilen Tahvo pääsi fyssarin käsittelyyn,kun Rautakallion Anu tuli kotivisiitille. Käytiin Anun kanssa läpi edellis FitDog leirin putkikompurointi, Nyyssösen Karoliinan käsittely ja Karoliinan viesti jatkohoitoon. Anun ei tarvinnut kuin koskea Tahvoon,niin Tahvo vinkaisi. Koko oikea puoli jumissa. Ei pahasti,mutta jumissa kuitenkin. Selvästi reagoi hoitoon, antoi hoitaa hyvin ja oli tyytyväinen kun sai apua. Nyt otetaan pari päivää ihan rauhallisesti ja torstaina menen treenaamaan sen verran että kokeillaan okseria ja rengasta. Jos näyttää siltä,että on edelleen haluton hyppäämään,niin en mene perjantaina iltakisoihin Kotkaan. Jos kaikki tuntuu olevan ok,menen kokeilemaan ja toivon että radoilla on ainakin rengas.
Tosin edelleen ihmetyttää,voiko jumi vaikuttaa vain renkaan suorittamiseen kun minusta muuten eteni ja hyppäsi varsin hyvin. Enkä muutenkaan ole osannut epäillä mitään jumia missään.
fotor_WP_20150420_10_35_20_ProPääasia,että Tahvo saadaan nyt kuntoon ja putkikolarin aiheuttamat vaivat hellittää. Mutta mulla on taas ihan valtava huoli siitä, vaadinko tuolta pieneltä suurelta koiralta liikaa? Murjotan ja murehdin nyt pari päivää ja lupaan taas sisuuntua sitten.

2 thoughts on “Käperryn peiton alle ja murjotan…

    • Kiitos Mari! Kunhan surkuttelen hetken aikaa ja sitten lähtee taas voima-pose 🙂
      Itseäni saan syyttää-olen unohtanut meidän treeneissä jotain oleellista. Nyt täytyy palata vähän taaksepäin,jotta Tahvo saa taas rentouden hyppyihin eikä paineistu liikaa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s