Tico ja Olympia tuli

Päivä 5
Aamulla startattiin auto ja tehtiin uusintakierros Pallakselle. Oli ylivoimaisesti kaunein päivä lomaviikon aikana, aurinko paistoi ja oli lähes 20C lämmintä. Kierrettin noin 9 km:n pituinen reitti Laukukeron ja Taivaskeron kautta. Tämä oli vaikein reitti kulkea koko loman aikana, koska matkalla oli jonkin verran rakkaa. Onneksi jälleen kerran Tico sai kulkea vapaana,joten sai itse asetella askeleensa paremmin.
IMG_9512IMG_9517IMG_9518

Matkailu avartaa ja aina oppii jotain uutta.Niin myös tällä kerralla. Kun pääsimme kipuamaan Taivaskeron laelle, selvisi että samalla paikalla on aikoinaan sytytetty Olympiatuli. Kuinka sopivaa ja ajankohtaista 🙂 Taivaskero on myöskin Pallastunturin korkein laki, 809 metriä korkea.

IMG_9525
IMG-20160806-WA0002
Ensimmäisen kerran onnistuin myös nappaamaan kuvan Ticosta ja poroista. Nyt ne olivatkin Hotelli Pallaksen parkkipaikalla niin lähellä, että Tico peruutti autojen väliin piiloon ja kiipesi syliini. Siinä hetken ihmeteltyä, uskaltautui kuitenkin vähän lähemmäs.

IMG_9548

Kilpisjärveltä saadut mäkäräisten puremat on saatu jo vuorokaudessa paranemaan huomattavasti, eikä ne punoita ollenkaan niin pahasti. Tältä reissulta saatiin kotiintuomisiksi pieni nirhauma anturaan, mutta se ei näytä tahtia haittaavaan.

Päivä 6
Kotiinpaluun aika.
Päivällä ajelimme Kittilässä ja ihan vahingossa huomattiin meneillään oleva koiranäyttely. No, olihan sinne pysähdyttävä ihmettelemään. Sen verran rennolta näytti meininki,että jos ensi vuonna järjestetään samat näyttelyt ja loma osuu kohdilleen, niin voisin vakavissani harkita osallistuvani Kittilän näyttelyyn.
Iltapäivällä ajoimme Kolariin ja täältä suuntamme autojunalla makuuhytissä Helsinkiin. Edessä on 14 tuntia junailua. Tico ei suostunut itse junaan hyppäämään, mutta muuten se on kuin kotonaan.

WP_20160806_18_53_25_Pro
Kaikenkaikkiaan ihan äärimmäisen onnistunut loma. Koiran kanssa matkustelevat on otettu todella hyvin vastaan (sekä koira että ihmiset) ja kaikki on sujunut helpommin kuin uskalsin toivoa. Meidät kyllä varmasti nähdään reissaamassa toistekin!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s