Arpaisten patikkaretki

cof

Matkaan lähdettiin Soinin Lauttosen virkistysalueelta.Ainut ongelma oli että meiltä kului tunti ennenkuin löydettiin oikeaan suuntaan ja oikealle polulle. “Patikkapolku” kyltti löydettiin kyllä, mutta nuoli kyltissä oli molempiin suuntiin 🙂 . Arpaisista ei ollut mitään mainintaa vielä tässä vaiheessa. Kartta oli ihan onneton netti pdf-versio, josta sai välttävästi apua.  Ensimmäinen taukopaikka Riuttosen järvellä, oikeaa matkaa taitettu vasta 3.5km

cof

cof

Alkuun koeteltiin huumorintajua. Reitille oli merkattu 5 taukopaikkaa: joko nuotio- tai laavupaikkoja. Ensimmäinen laavupaikka oli risteyksen tien haarassa, ilmeisesti hirvimiesten käytössä. Matkaa taitettu 5.5-6.5 km.

sdr

Oikeesti.Tässäkö me taukoillaan?

cof

cof

 

cof

No nyt alkoi kunnon retkireitti! Iso Kaihijärvellä oli hieno taukopaikka Kaihiharjun päällä.Jos joskus tulen tänne vielä uudelleen, autosuunnistan tälle paikalle, koska vieressä oli parkkipaikka. Samalta alueelta lähti myös muita lyhyempiä reittejä, joihin olisi kiva tutustua.

sdr

Koko päivän aikana meitä tuli 4 ihmistä vastaan, joista 3 oli Kaihiharjulla. Rauhassa sai kulkea.

cof

sdr

sdr

Päivän toiseksi pisin välietappi Kaihiharjulta Matosuolle n. 5km. Pitkospuuosuus oli todella pitkä mutta suomaisema oli upea.

IMG_20180702_143902

cof

Välillä jaksuhaleja ja sitten taas jatketaan

cof

sdr

Matosuosta varoiteltiin,että siellä on paljon käärmeitä. Me ei onneksi nähty yhtäkään koko matkan aikana. Tässä vaiheessa matkaa takana n.12 km

cof

Toiseksi viimeinen taukopaikka, Löytöjoki. Matkaa takana n.16km

cof

Meidän päivärinkat alkoi tyhjentyä eväistä, joten Tico pääsi eroon omasta repustaan, matka keveni loppumatkalle. Taukopaikoilla tuo hyttyshuivi oli tarpeen ja näyttää edelleen toimivan.

 

sdr

cof

Löytömäellä

cofsdr

 

IMG_20180702_183120

Näihin Arpaisten harjumaisemiin ei kyllästy ikinä. 

cof

Perillä. 24 km, aktiivista kävelyä 6.5h. Me jätettiin auto Arpaisten pohjoispuolen parkkipaikalle, koska pohjoispuolen ja Arpaisten väliä on tullut kuljettua jo jonkin kerran. Säästettiin tällä tavoin 3.5km ja koko reitti oli nyt meille uutta nähtävää.

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s